Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Επιλογή της κατάλληλης πιπίλας

Επιλογή της κατάλληλης πιπίλας
Σε αντίθεση με τη σιλικόνη, το λάτεξ (φυσικό καουτσούκ) διαθέτει ιδιότητες που δεν διαθέτει μέχρι σήμερα κανένα άλλο πλαστικό.
Οι πιπίλες από λάτεξ είναι ανθεκτικές στο πιπίλισμα και δεν σκίζονται εύκολα ενώ έχουν μεγάλη ελαστικότητα και ευελιξία.
Για τα μωρά που έχουν ήδη δοντάκια, χρησιμοποιήστε μόνο πιπίλες από λάτεξ, καθώς μπορούν να σκίσουν τις πιπίλες από σιλικόνη με τα δοντάκια τους και να καταπιούν τα κομματάκια της πιπίλας ή να τα αναρροφήσουν.
Ελέγξτε το σχήμα της θηλής λαμβάνοντας υπόψη την μελλοντική ανάπτυξη της οδοντοστοιχίας του μωρού.
Στην αγορά διατίθενται πιπίλες με ασύμμετρη βάση και θηλή καθώς και πλήρως συμμετρικές πιπίλες.
Όσον αφορά τις τελευταίες, δεν υπάρχει σωστή ή λανθασμένη πλευρά χρήσης για να μην πιέζεται ο ουρανίσκος κατά το πιπίλισμα.

Ορισμένα μωρά έχουν τη συνήθεια να στρέφουν την πιπίλα μέσα στο στόμα τους και να την χρησιμοποιούν με λανθασμένο τρόπο, σε συγκεκριμένες καταστάσεις.
Εάν παρατηρήσετε αυτή τη συνήθεια στο παιδί σας, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε συμμετρική πιπίλα, η οποία δεν διαθέτει λανθασμένη πλευρά χρήσης που μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη της οδοντοστοιχίας τους.
Αποφύγετε την περιττή έκθεση της πιπίλας στον ήλιο ή σε υψηλή θερμοκρασία, καθώς μειώνεται η διάρκεια ζωής της.
Ελέγχετε την πιπίλα του μωρού σας τακτικά για σημάδια φθοράς ή καταστροφή του υλικού. Σταματήστε να την χρησιμοποιείτε εάν η θηλή αποκτήσει κολλώδη υφή, έχει φουσκώσει ή σκάσει. Η διάρκεια ζωής μιας πιπίλας είναι 2-3 μήνες...συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου