Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Παιδί και χορός

Επειδή υπάρχει αδιαχώριστη σχέση μεταξύ μουσικής, λόγου και κίνησης –τα οποία συνδέονται μεταξύ τους μέσω του ρυθμού, του πρωταρχικού στοιχείου της ύπαρξης- ο χορός έχει θετική επίδραση στον ψυχικό, πνευματικό και σωματικό κόσμο του παιδιού.
Η τέχνη του χορού, όπως οι άλλες τέχνες, είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, διαρκώς αναφερόμενο και αλληλεπιδρόν με τον καθημερινό κόσμο. Ο χορός μπορεί να είναι αντικείμενο εκπαίδευσης αλλά και μέσο για τη σπουδή άλλων αντικειμένων.

Η μελέτη του χορού αφορά τόσο την εκτέλεση προχορογραφημένων συνδυασμών, όσο και τη δημιουργία νέων από το παιδί, καθώς και την κατανόηση και αξιολόγηση ενός χορευτικού έργου, όταν βρίσκεται στη θέση του παρατηρητή. Μέσω του χορού, το μικρό παιδί γυμνάζεται, μαθαίνει να «ακούει» το σώμα του και να φροντίζει την υγεία του, ενώ ταυτόχρονα εκπαιδεύεται στο να δίνει ίδια έμφαση στη διαδικασία και το αποτέλεσμα· αναπτύσσει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, τη μοναδικότητα και την ανεξαρτησία του παράλληλα με την κατάκτηση της γνώσης και της τεχνικής....συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου